خرید و ارسال کالا از چین به ایران با کمترین هزینه و کاملاً قانونی
امروزه در جهان تجارت، خرید کالا و ارسال از چین به دلیل تنوع بینظیر محصولات و برندها، هزینههای پایین ارسال و عدم نیاز به پرداخت مالیات و گمرک، به عنوان یکی از بهترین گزینهها برای کسب و کارها شناخته میشود.
اما باید بدانید که خرید و واردات از چین کار آسانی نیست و نیاز به آشنایی کامل با قوانین و روشهای انجام این کار دارد. در این پست، قصد داریم شما را با نحوه واردات کالا و خرید از چین با کمترین هزینه و اطلاعات مربوط به گمرک، آشنا کنیم. بنابراین، تا انتها همراه ما باشید.
خرید کالا از چین
خرید کالا از چین به طور کلی به دو روش امکانپذیر است:
- حضوری
- آنلاین
در هر روش دو راه برای انتخاب دارید، خرید مستقیم یا خرید با واسطه.
خرید مستقیم کالا از چین
در خرید مستقیم این خود شما هستید که در هر یک از روشهای بالا اقدام به خرید کالا از چین خواهید کرد. اما برای این کار باید تجربه زیادی داشته باشید چرا که این کشور نیز مانند سایر کشورها قوانین خاص خود را دارد که در صورت عدم آگاهی کافی از این قوانین ممکن است هنگام ترخیص کالا از گمرک با مشکل مواجه شوید.
بهعلاوه پیدا کردن تأمین کننده و فروشندهای معتبر و قابلاعتماد علی الخصوص در خرید آنلاین کالا از این کشور خود کار مشکل دیگری است که در صورت عدم توجه به آن تاجر ضرر زیادی خواهد کرد. چرا که در صورت خرید کالا با قیمت بالا و یا خرید کالای تقلبی بهراحتی نمیتوانید محصول خریداری شده را در بازار داخلی بفروشید.
به این دلیل است که در صورت خرید کالا به قیمت بالا مجبور هستید آن را برای رسیدن به اصل پول با قیمت خرید و حتی با ضرر بفروشید. حتی بدتر از آن ممکن است، با فروش کالای تقلبی به مشتریان خود علاوه بر از دست دادن مشتری، اعتبار خود را نیز از دست بدهید.
خرید کالا از چین با واسطه
و اما مطمئنترین راه برای واردات کالا از چین چه بهصورت حضوری و چه بهصورت آنلاین این است که از شرکتهای بازرگانی واردات کالا کمک بگیرید. چرا که این شرکتها علاوه بر آگاهی کامل از قوانین واردات کالا، فروشندههای معتبر و قابل اعتماد را نیز میشناسند و در انتخاب کالاهایی که بیشترین سود را داشته باشند هم به شما کمک میکنند.
از همین رو بازرگانی جولایی با سالها سابقه در این زمینه، با کادری خبره و حرفهای شما را در زمینه تأمین کالای مورد نیاز با بستن قراردادی مطمئن همراهی میکند تا با خیالی آسوده تنها به فکر گسترش کسب و کار خود باشید؛ بنابراین جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان میتوانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
مراحل واردات کالا از چین
برای خرید کالا و واردات از چین باید مراحل زیر طی شود:
- شناسایی نیاز بازار داخلی
- پیدا کردن تأمین کننده معتبر و قابلاعتماد
- درخواست پیشفاکتور (پرفورما اینویس)
- انتخاب روش حمل محموله
- بستن قرارداد
- پرفورما (فاکتور)
- پرداخت هزینه ارزی کالا
- ارسال محموله
- دریافت مجوزهای واردات
- ترخیص محموله از گمرک
در ادامه به طور مفصل به جزئیات پرفورما، روشهای حمل و ارسال کال از چین، هزینه ارسال بار از چین و نیز قوانین ترخیص کالا از گمرک میپردازیم.
پرفورما و پرفورما اینویس چیست و شامل چه مواردی میشود؟
پروفرما اینویس یا همان پیشفاکتور سندی است که بعد از به توافق رسیدن طرفین توسط فروشنده بهصورت کلی برای محمولهها صادر میشود و شامل تمام توافقات اولیه بین فروشنده و خریدار است و داشتن آن برای ترخیص محموله از گمرک، دریافت مجوزهای لازم از وزارت صمت و نیز دریافت تسهیلات ارزی و انتقال وجه از بانک ضروری است. اما در این سند موارد زیر باید وجود داشته باشد:
- نوع کالا
- مشخصات کالا (شامل تعداد، مقدار، ابعاد، وزن خالص و وزن ناخالص کالا، شماره تعرفه گمرکی و…)
- کشور سازنده
- اطلاعات شرکت فروشنده شامل: نام تجاری، آرم، آدرس، شماره تلفن و فکس شرکت
- اطلاعات شرکت خریدار شامل: شمارهتلفن، شماره فکس، آدرس و نام شرکت
- تاریخ اعتبار پیشفاکتور
- شماره فاکتور
- توافقات حمل و نقل و پرداخت کرایه
- نوع ارز پرداختی
- شیوه پرداخت و مدت پرداخت
- نوع بسته بندی محموله
- مبدأ و مقصد نهایی کالا
- و…
پروفرما (فاکتور) نیز سندی است که بعد از نهایی شدن معامله از طرف فروشنده برای هر محموله بهصورت جداگانه صادر میشود و پرداخت هزینهها در معامله بر اساس این سند انجام میشود چرا که اعتبار بیشتری نسبت به پیشفاکتور دارد. همچنین توجه داشته باشید که پیش از اقدام به خرید کالا باید در وهله اول پیشفاکتور و مدارک در سامانه سازمان سمت ثبت شود و بعد از تأیید درخواست توسط وزارت صمت میتوانید اقدام به ثبت نهایی سفارش کنید.
روشهای ارسال بار از چین و هزینه حمل بار
حمل بار از چین به سه روش زمینی، هوایی و دریایی انجام میشود. روش حمل بار بهصورت هوایی سریعترین روش برای انتقال محموله است؛ اما هزینه زیادی برای خریدار به همراه خواهد داشت، اما اگر برای دریافت محموله عجله دارید این روش حمل محموله بهترین گزینه است. اما اگر عجلهای ندارید بهترین گزینه میتواند حمل دریایی باشد چرا که این روش ممنوعیت واردات برخی کالاها را که در دیگر روشها وجود دارد را ندارد.
قوانین گمرک و ترخیص بار
قوانین مختلفی برای واردات کالا از چین و ترخیص آنها از گمرک وجود دارد که در صورت عدم توجه به آنها محموله از گمرک ترخیص نخواهد شد که در این صورت با مشکل مواجه خواهید شد که این قوانین شامل موارد زیر میشوند:
- قانون کپیرایت (این قانون در کشور چین بسیار مهم است؛ بنابراین تنها کالاهایی قابلیت خروج از کشور چین را دارند که اصل و اورجینال باشند.)
- مطابقت اظهارنامه ارائه شده در خروجی گمرک چین با پکینگ لیست (هر نوع مغایرتی موجب توقیف محموله خواهد شد.)
- محمولههایی که باتری دارند تنها از روش دریایی قابل انتقال هستند.
- دریافت مجوزهای لازم بسته به نوع محموله شامل (مجوز وزارت بهداشت، استاندارد، سازمان غذا و دارو و…)
مراحل ترخیص کالا از گمرک
ترخیص محموله از گمرک طی فرایندی انجام میشود که مراحل آن بسته به نوع محموله میتواند کمتر یا بیشتر باشد. اما به طور کلی مراحل ترخیص محموله از گمرک شامل موارد زیر میشود
- تکمیل اسناد
- ورود اطلاعات در سامانه EPL
- پرینت اظهارنامه
- دریافت کوتاژ (کوتاژ همان سریال اظهارنامه برای کالاهای صادراتی است.)
- بررسی اسناد، ارزیابی و اخذ مجوزهای لازم توسط کارشناس
- ارزیابی کالا
- مراجعه به صندوق
- پرداخت 10 درصد کرایه حمل خطوط خارجی
- مراجعه به انبارداری جهت تحویل محموله
- خروج محموله از گمرک
مدارک لازم جهت ترخیص محموله از گمرک
هنگام ترخیص محموله از گمرک مدارکی لازم است که در صورت تکمیل نبودن مدارک یا وجود مغایرت در آنها محموله ترخیص نخواهد شد و حتی ممکن است توقیف شود؛ بنابراین بهتر است پیش از مراجعه به گمرک برای ترخیص محموله خود مدارک لازم را آماده کنید و همراه داشته باشید.
این مدارک شامل:
- کارت بازرگانی
- بیمهنامه
- بارنامه
- اظهارنامه گمرکی (سامانه EPL)
- مجوزهای لازم از قبیل گواهی بهداشت، استاندارد، غذا و دارو، انرژی اتمی و… (بسته به نوع محموله)
- پرفورما (فاکتور)
- قبض انبار
- ترخیص
- گواهی مبدأ
- اعلامیه تأمین ارز یا نامه برات
- مجوز ثبت سفارش
- لیست عدلبندی
- پروانه بهرهبرداری (برای شرکتهای تولیدی)
- کاتالوگ و بروشور (بسته به نوع کالا)
- وکالتنامه رسمی
- و…