مشاوره واردات و صادرات: کلید موفقیت در تجارت بینالمللی
آیا تجارت بینالمللی برایتان جذابیت دارد؟ یا به فکر واردات و صادرات کالاهای متنوع هستید، اما نمیدانید از کجا شروع کنید؟ یا شاید هم بهدنبال مشاوره واردات و صادرات هستید؟
با مشاوره، میتوانید به جواب سؤالاتی که درباره نحوه صادرات و واردات کالا به کشورهای مختلف برسید. تا زمانی که اطلاعات لازم را نداشته باشید، احتمالاً انگیزه کافی هم برای شروع به تجارت نخواهید داشت و حتی ممکن است در مسیرتان گم شوید. این حوزه بسیار پیچیده است و برای ورود به آن، نیاز به کمک یک فرد یا افراد با تجربه دارید.
در ادامه، میخواهیم درباره کلیدهای موفقیت در تجارت بینالمللی و اهمیت مشاوره واردات و صادرات صحبت کنیم. با ما همراه باشید تا اطلاعات جالبی را در این زمینه کشف کنید.
اهمیت مشاوره در فرآیند صادرات و واردات
برای فعالیت در دنیای تجارت و انجام خدمات واردات و صادرات باید با شرکتها و افرادی که در این زمینه تجربه و دانش کافی دارند، مشورت کرد تا راهنمایی لازم را به شما ارائه دهند. مشاور واردات و صادرات یکی از مهمترین مواردی است که میتواند در این زمینه به شما کمک کند.
یک مشاور با تخصص و تجربه خود و همچنین آشنایی با قوانین و استانداردهای تجارتی ایران و سایر کشورهای خارجی، میتواند راهکارهای مناسبی را ارائه و پیشنهاد دهد و اگر مشکلی به وجود آمد، به خوبی و ماهرانه آنها را رفع کند.
معمولاً شرکتهای بازرگانی و تجاری به دنبال راههای واردات و صادرات کالاها و همچنین محصولات خود به بازارهای خارج از کشور هستند. در این زمان مشاوران با بررسی گزینههای گوناگون و با داشتن اطلاعات بیشتر در خصوص تجارت خود میتوانند بهترین تصمیمها را در امور بینالمللی اتخاذ کنند.
نقش مشاوران در ارتقا تجارت بینالمللی
مشاوره واردات و صادرات نقش به سزایی در ارتقا تجارت بینالمللی دارد که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
- روش اجرایی درست و اصولی صادرات کالا
- تحلیل بازارهای صادراتی و وارداتی
- ترخیص درست و به موقع کالا از گمرک
- کاهش هزینههای حمل و نقل کالا
- بازاریابی صادراتی در کشورهای مبدا
- اجرای امور مربوط به بارنامه و بیمه
- خدمات مشاوره در زمینه واردات هر ساله جهت تأمین نیازهای داخلی کشور
- کسب حاشیه سود مناسب برای وارد کنند
- به کارگیری استراتژیهای بازاریابی با هدف سوددهی به شرکت بازرگانی
- ایجاد روابط قوی بین شرکتهای تجاری داخلی و خارجی
در نهایت دریافت مشاوره در تجارت بینالمللی کمک خواهد کرد تا افراد از میان هزاران محصول و کالاهایی که برای واردات یا صادرات وجود دارد، یک محصول خاص را براساس ارزیابی دقیق بازار فروش در کشور انتخاب کرده و خرید کنند. با انتخاب درست محصول و تجارت آن میتوان به رشد اقتصادی و رفع نیازمندیهای بازار یک کشور کمک کرد.
در نتیجه تجارت بینالمللی باعث افزایش بهرهوری در تولیدات داخل یک کشور خواهد شد؛ چرا که همه کشورها در تلاش هستند تا روشهای بهتر تولید را جهت کاهش هزینهها در پیش بگیرند تا بتوانند در رقابت باقی بمانند.
به بیان سادهتر میتوان گفت کشورهایی میتوانند محصول خود را با کمترین هزینه تولید کنند که بتوانند سهم بیشتری از بازار را از آن خود کنند.
تعریف و هدف مشاوره واردات و صادرات
مشاوره واردات و صادرات که به آن مشاوره بازرگانی هم میگویند، پروسهای است که در طی آن، یک فرد که غالباً مشاور بازرگانی است، به واسطه دانش و تخصص و سابقه معتبری که دارد، در زمینه تجارت بینالملل که همان واردات و صادرات کالاها و محصولات است، در کنار تیم بازرگانان و یا شرکتهای بازرگانی قرار میگیرد.
در واقع در مشاوره، افراد به قصد پیدا کردن راهی برای برطرف کردن مشکلات بازرگانی و همچنین چالشهایی که در این مسیر وجود دارد، به گفتگو و مشورت میپردازند.
داد و ستد تجاری یکی از پرسودترین مشاغلی است که در دنیا وجود دارد اما به شرطی که فرد بازرگان آشنایی کاملی با قوانین اقتصادی و بازرگانی داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است جریمههای سنگینی برای صاحبان شرکتها بههمراه داشته باشد.
به همین دلیل کمک گرفتن از مشاوران واردات و صادرات میتواند سود حداکثری از معاملههای تجاری را به همراه داشته باشد.
مشاوره در زمینه واردات
اولین موضوع چالش برانگیزی که در زمینه واردات وجود دارد، مسئله تحریم است. زمانی که بازرگانی قصد واردات کالا از کشور دیگر به ایران را دارد، ابتدا باید بررسی کند کشوری که قرار است از آن کالا وارد کند در لیست کشورهای مجاز قرار دارد یا خیر.
مطالعه بیشتر: بررسی دقیق بهترین کالاهای وارداتی از شهر گوانجو چین
در مرحله بعد باید بررسی شود که قصد دارد چه کالایی را وارد کند. آیا این کالا در کشور ایران مورد استفاده قرار میگیرد؟ متقاضیان این کالا در چه گروه سنی قرار دارند؟ موضوع بعدی که در مشاوره به آن پرداخته میشود، برآورد هزینهها است. اینکه با در نظر گرفتن سود کالای وارداتی، کالای مورد نظر باید با چه قیمتی وارد بازار شود؟ آیا مردم ایران با شرایط اقتصادی که دارند، توانایی خرید کالای مورد نظر را دارند و میتوانند برای آن هزینه پرداخت کنند یا خیر.
مشاوره در زمینه صادرات
کشور ایران محصولات متنوعی دارد که سایر کشورها از آن محروم هستند. محصولاتی همچون زعفران، پسته، شیرینی جات محلی و غیره که در کشورهای خارجی از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. به خصوص که در چند سال اخیر صادرات این محصولات به کشورهایی همچون اکراین، قطر، چین و غیره بسیار رایج شده است.
اما به دلیل شرایط اقتصادی ایران و همچنین تحریمهایی که بر ایران اعمال شده، امور صادرات کالا هم مانند واردات با مشکلاتی روبهرو شده و نمیتوان به راحتی و بدون هیچ چالشی به تجارت پرداخت.
به همین دلیل است که میگوییم شرکتهای بازرگانی باید برای خود یک مشاور انتخاب کنند و در طی جلسات مشاوره واردات و صادرات مشکلات خود را حل و فصل نمایند.
مزایای مشاوره در تجارت بینالمللی
مشاوره واردات و صادرات مزایای زیادی برای شرکتهای بازرگانی در تجارتهای بینالمللی بههمراه دارد که در ادامه به چند مورد از مهمترین آنها اشاره میکنیم:
کاهش هزینهها
با توجه به اینکه واردات و صادرات کالا یک کسب و کار پر ریسک است، اولین و مهمترین مزیت مشاوره در تجارت این است که میتواند مانع بروز خسارتهای احتمالی شود. مشاوران تجاری با دانش، اطلاعات و تخصصی که دارند، تمام جوانب کار را میسنجند و یک راه حل مناسب و ایده آل را در اختیار شما قرار میدهند.
بنابراین صرفهجویی و کاهش هزینهها را میتوان از مزایای این نوع مشاوره دانست.
بالا بردن سرعت مراحل اداری
یکی دیگر از مزایای مشاوره واردات و صادرات با افراد ماهر و باتجربه این است که چنین مشاورانی تمام پیچ و خمهای اداری که مربوط به تجارت است را به خوبی میشناسند و میتوانند با سرعت بالا و هزینه کم، این مراحل را به سرانجام برسانند.
بهعنوان مثال فرض کنید که شما اطلاعات کافی در رابطه با نحوه حمل و نقل کالای وارداتی ندارید و نمیدانید که چه روشی را انتخاب کنید که در نهایت هم هزینه پایینتری برای شما داشته باشد و هم زودتر به کالای خود برسید.
در این صورت مشاور با آگاهی کامل میتواند مناسبترین روش حمل و نقل را به شما معرفی کند و از صرف هزینههای اضافی هم جلوگیری کند.
ارائه استراتژیهای مناسب برای بازاریابی کالا
از دیگر مزایای مشاوره در تجارت بینالمللی این است که مشاور با توجه به شناختی که در رابطه با بازارهای جهانی دارد، میتواند بهترین بازار برای ارائه کالا را برای شما مشخص کند. در واقع مشاور میتواند بهترین بازاریابی را برای محصولات و کالاهای وارداتی شما و حتی کالاهایی که قصد صادرات آن را دارید، انجام دهد.
این مشاوران با قرار دادن اطلاعات کامل به شما خواهند گفت که کدام کشور به چه نوع کالایی و در چه زمانی نیاز دارد و یا شما با واردات کدام کالا به ایران و در چه زمانی میتوانید بازار کالای مورد نظر را سهم خود کنید.
از سوی دیگر با مشاوره واردات و صادرات میتوانید تهدیدهای موجود در بازار جهانی را شناسایی کرده و مشکلات و اتفاقاتی که ممکن است در این حوزه به وجود بیایند را پیش بینی کنید. در نتیجه مشاور، بهترین و مناسبترین روشها را برای تجارت بینالمللی در اختیار شما خواهد گذاشت.
به طور کلی میتوانیم بگوییم که مشاوران میتوانند در زمینههای مختلفی از جمله برنامهریزی، استراتژیها و حل مشکلات، راهکارهای مناسبی را ارائه دهند و با ارائه مهارتها و دانش تجاری خود، افراد و شرکتهای بازرگانی را به سمت بهتر شدن در تجارت پیش ببرند.
در واقع زمانی که یک فرد بازرگان از مشاور بازرگانی کمک میگیرد، میتواند به درک بهتری در رابطه با بازار هدف خود برسد و بازاریابی بهتری برای کالای خود انجام دهد.
علاوه بر تمام اینها، میتواند با استفاده از مشاوره، با رقبای خود آشنا شود و نقاط ضعف و قوت آنها را شناسایی کند تا با آنها به رقابتی نزدیک و تنگاتنگ بپردازد.
انواع مشاوره صادرات و واردات
مشاوره واردات و صادرات به شما در زمینههای مختلفی کمک میکند که در ادامه انواع این مشاورهها را برای شما توضیح میدهیم.
مشاوره استراتژیک: تدوین برنامهریزی کسب و کار بینالمللی
برای انجام واردات و یا صادرات هر نوع کالایی، علاوه بر اینکه لازم است تا با قوانین کشور وارد کنند و یا کشور صادرکننده آشنا باشید، باید با چگونگی روند انجام این فعالیتها هم آشنایی داشته باشید تا بتوانید در کوتاهترین زمان ممکن و با کمترین هزینه و سرمایهگذاری، به سودهای حداکثری و کلان اقتصادی برسید.
شما به عنوان یک تاجر یا بازرگان بینالمللی به یک مشاور نیاز خواهید داشت تا برایتان بهترین تصمیمها را در زمینه انجام فعالیتهای تجاری بگیرد و یک برنامهریزی درست و اصولی برای کسب و کار بینالمللی شما انجام دهد.
مشاوره بازاریابی: تعیین استراتژیها و راهکارهای بازاریابی
به عنوان یک تاجر برای واردات و صادرات هر نوع محصول یا کالایی باید با گمرکهای داخلی یا خارجی کشورهای مختلف خارجی ارتباط داشته باشید. برای تجارت بینالمللی لازم است از اداره گمرک کمک بگیرید تا بتوانید کالاهای وارداتی یا صادراتی را به صورت قانونی وارد کنید تا کالای شما به عنوان کالای قاچاق وارد نشود و اعتبار تجارتتان زیر سؤال نرود.
در طی جلسات مشاوره، مشاور بازارهای هدف کالای مورد نظر را مشخص کرده و با تعیین استراتژیهای مختلف و ارائه راهکارهای بازاریابی مناسب، شما را در این زمینه راهنمایی میکند.
مشاوره حقوقی و مالی: راهنمایی در مسائل مرتبط با قوانین و مالیاتها
با توجه به اینکه کشورها روز به روز در حال پیشرفت هستند و تغییر و تحولات دائمی در زندگی بشر اتفاق میافتد، قوانین و سیاستهای حاکم در هر جامعهای متناسب با نیازهای روز جوامع تغییر خواهند کرد. یعنی قوانین در کشورهای مختلف شکل جدیدی به خود میگیرند تا بتوانند با تغییرات پیش آمده در تناسب و تعامل باشند.
از آن جایی که فعالیتهای تجاری هم در گرو این تغییرات مدام، در حال تغییر و تحول هستند، قوانینی که به فعالیتهای تجاری مربوط میشوند هم دائماً تغییر میکنند.
مشاور تجاری به شما کمک میکند تا از تمام قوانین روز جهان مربوط به تجارت و اتفاقات مهم در حوزههای گوناگون دنیای اقتصادی آگاه شوید. این موضوع کمک میکند تا با دید گستردهتر و جامعتری از قوانین روز جهان اقتصادی، تجارت کنید.
مراحل فرآیند مشاوره صادرات و واردات
برای هر اقدامی در زمینه بازرگانی و تجارت بینالمللی برای انجام عملیات واردات و صادرات، لازم است تا افراد از شرکتهای تجاری با تجربه در این زمینه مشورت و راهنمایی بگیرند. مشاوران این حوزه از جمله مشاوران متخصص در زمینه صادرات و واردات هستند و با استفاده از افراد با تجربه و کارآزموده که با قوانین و استادندارهای تجاری همه کشورها آشنا هستند، انجام میشود.
بهطور کلی مواردی که شامل مراحل مشاوره صادرات و واردات میشوند، به شرح زیر است:
- تحلیل بازارهای صادراتی و وارداتی
- پیشنهاد و انتخاب کشورهای هدف مختلف
- تحقیقات در مورد بازار کشورهای هدف
- مشاوره واردات جهت انتخاب کالا و خرید محصولات وارداتی
- مشاوره صادرات جهت انتخاب کالا
- برنامهریزی و سیاستهای گذاریهای وارداتی و صادراتی
- استراتژی بازاریابی بینالمللی برای واردات و صادرات کالاها
- اصول مذاکره بینالمللی
- مفاهیم صادرات و بازرگانی خارجی
- مشاوره واردات و صادرات برای تنظیم اسناد و مدارک لازم برای تجارت بینالملل
- روش اجرایی واردات و صادرات کالا
- مشاوره ترخیص کالا
- نحوه ثبت سفارش کالا
- نحوه تخصیص ارز (بهترین ارزهای بازرگانی برای صادرات و واردات)
- پیش بینی هزینههای حمل و نقل کالاها
- امور مربوط به به بارنامه و بیمه کالاهای وارداتی و صادراتی
اهمیت تجربه و تخصص مشاوران
فردی که به عنوان مشاور بازرگانی و تجاری انتخاب میشود، باید از تجربه و تخصص کافی برخوردار باشد تا بتواند به شناخت کامل بازار داخلی و بینالمللی بپردازد. در این صورت میتواند افرادی که قصد تجارت دارند را با قوانین حاکم بر سازمانهای مرتبط و سیاست گذاریهای صادراتی لازم آشنا کند.
با توجه به افزایش رقابت در فضای کسب و کارها، لزوم بهرهمندی از یک مشاور متخصص و با تجربه در زمینه واردات و صادرات، بیشتر از گذشته احساس میشود.
تکیه بر روشهای قدیمی یک مشاور ممکن است منجر به اشتباهات مالی جبرانناپذیر شود. بنابراین صاحبان کسب و کار باید برای تصمیمگیری امور تجاری خود از یک مشاور متخصص، دوره دیده، بهروز و با تجربه کمک بگیرند.
انتخاب مشاور تجاری
اگر به تازگی وارد فضای تجارت بینالمللی شدهاید و نمیدانید باید چه مسیری را طی کنید تا بدون هیچ مشکل و خطایی به صادرات و واردات کالا بپردازید و به بالاترین سود برسید، لازم است تا از یک مشاور بازرگانی کمک بگیرید.
برای انتخاب مشاور تجاری لازم است تحقیقات زیادی انجام دهید و فردی متخصص، ماهر و مهمتر از همه با تجربه را برای این کار انتخاب کنید؛ در غیر این صورت خساراتی به شما و شرکتتان وارد خواهد شد که جبران کردن آن بسیار سخت و دشوار خواهد بود و چه بسا بعضی از این خسارات هرگز جبران نمیشوند و به ورشکستگی شرکت کشیده میکشند.
به همین دلیل انتخاب مشاور تجاری از یک شرکت معتبر و با سابقه درخشان، یکی از مهمترین کارهایی است که همه افراد تازهکار در زمینه تجارت باید آن را انجام دهند.
نتیجهگیری
مهمترین هدف تمام شرکتهای بازرگانی، سوددهی در عرصه واردات و صادرات کالاها در سطح بینالمللی است. اما یکی از بزرگترین چالشها در تجارت جهانی، تفاوتهای فرهنگی موجود در کشورهای مختلف است.
بازرگانی جولایی با ارائه راهکارهای کاربردی، به افراد تازهکار، در امور تجارت کمک میکند تا بتوانند از طریق مشاوره واردات و صادرات، اطلاعات خود را تکمیل کنند. سپس بتوانند در مسیر بزرگ تجارت بینالمللی، بدون خطا، برای فعالیتهای بازرگانی پر سود اقدام کنند.
افرادی که قصد دارند از جلسات مشاوره این شرکت بهرهمند شوند، میتوانند از طریق آیتم تماس با ما، برای دریافت مشاوره اقدام کنند.