واردات/صادرات

واردات کالا از چین به ایران در سریع‌ترین زمان ممکن

همان طور که می‌دانید چین یکی از مهم‌ترین کشورها در زمینه تولیدات مختلف بوده و واردات و صادرات به این کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. واردات کالاهای مختلف از چین به ایران در سریع‌ترین زمان ممکن موضوعی است که در این مطلب به توضیح آن و بیان شرایط و قوانین موجود در این زمینه خواهیم پرداخت. چنانچه شما در این زمینه فعالیت می‌کنید و یا قصد شروع کردن فعالیت در این موضوع را دارید، بهتر است خواندن این مطلب را از دست ندهید.

واردات کالا از چین

همان طور که گفتیم چین از جمله کشورهایی است که تولیدات گسترده‌ای در زمینه‌های مختلف دارد و با کشورهای زیادی معاملات اقتصادی انجام می‌دهد. وجود شرکت‌ها و کارخانجات متنوع و نیروی کار متخصص در چین باعث پیشرفت چشمگیر این کشور در زمینه ارسال کالا و تبدیل شدن آن به یکی از قطب‌های اقتصادی جهان شده است.

 در مورد کشور ما ایران، بهتر است بدانید چین یکی از قدیمی‌ترین شرکای تجاری برای ایران محسوب می‌شود. کالاهایی مانند لوازم جانبی خودرو، لوازم خانگی، ساختمانی صنعتی، کشاورزی، مواد اولیه شیمیایی و معدنی، انواع کودهای شیمیایی، انواع شیرآلات، ابزارآلات موسیقی، کاغذ و پارچه، قطعات کامپیوتر و موبایل و بسیاری دیگر از کالاها از چین به ایران وارد می‌شوند.

درجه و سطح کیفیت هر کدام می‌تواند متفاوت باشد. البته در این مسیر مشکلات زیادی هم وجود دارد؛ مانند عدم آشنایی با زبان چینی، اطلاع نداشتن از قوانین و مقررات این کشور و همچنین عدم شناخت نیاز واقعی بازار ایران همواره بر سر راه واردکنندگان کالا از چین قرار داشته است. اما با این حال تجارت با چین در صدر تجارت‌های ایرانیان قرار دارد.

شرایط و هزینه های احتمالی واردات کالا از چین به ایران

در زمینه واردات کالا از چین به ایران، باید شرایط بازار کشور و نیاز اقتصادی مردم را در نظر گرفت. برخی از کالاها جنبه مصرفی دارند و برخی دیگر جنبه تخصصی داشته و برای ساخت و تولید کالاهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انتقال و واردات کالا از چین به ایران طبیعتاً هزینه‌هایی دارد که باید توسط خریدار پرداخت شود. هزینه‌هایی مانند هزینه کارشناسی کالا، هزینه گمرک، هزینه‌های انبارداری، هزینه حمل و نقل کالاها، هزینه ثبت سفارش و تخصیص ارز و بیمه‌نامه از جمله هزینه‌های ضروری برای واردات کالاهای مختلف از چین به ایران هستند.

لازم به ذکر است برخی از این هزینه‌ها شامل تخفیف‌ها و معافیت‌هایی هم می‌شوند که لازمه آن دانستن روش صحیح و راه درست واردات از چین به ایران است.

 برای کاهش این هزینه‌ها باید از راه‌ها و روش‌های مختلفی استفاده کنید. مثلاً باید بدانید کالای مورد نظرتان در چه زمانی با مالیات کمتری وارد می‌شود؛ بنابراین بهتر است ابتدا با قوانین مالیاتی ایران و مشخصات مالیاتی کالایی که وارد می‌کنید، آشنا شوید.

کارگزار مالیاتی مورد اعتمادی را برای انجام امور مالیاتی انتخاب کنید. هزینه واردات کالا از چین به ایران بسیار متغیر است و حتی نمی‌شود مقدار سرمایه مورد نیاز برای شروع کار را با یک عدد و میزان ثابت تخمین زد.

می‌توانید به شرکت‌هایی برای انجام این کار مراجعه کنید. شرکت‌هایی مانند شرکت بازرگانی جولایی به شما در کاهش هزینه‌های گمرک و مالیات کمک و راهنمایی زیادی می‌کنند.

روش‌های حمل کالا از چین به ایران

روش‌های حمل کالای وارداتی از چین مختلف هستند. به طور کلی می‌توان سه روش برای این کار بیان کرد که عبارتند از؛ راه دریایی، روش حمل هوایی و حمل زمینی.

حمل کالاها به روش دریایی به دلیل سهولت استفاده و هزینه کمتر بیشتر مورد استقبال افراد قرار گرفته است. از بنادر و مناطق مختلفی که در این زمینه فعال هستند می‌توان به بندر امام خمینی، منطقه آزاد تجاری چابهار، گمرک منطقه ویژه شهید رجایی و منطقه ویژه بوشهر اشاره کرد.

اینکه از کدام یک از این مناطق برای واردات کالا استفاده شود، بستگی زیادی به نوع کالای وارداتی از چین دارد. حتی انتخاب روش انتقال به نوع کالا بستگی دارد؛ به عنوان نمونه مواد غذایی باید از سریع‌ترین راه ممکن و در کوتاه‌ترین زمان انتقال پیدا کنند.

مراحل واردات کالا از چین به ایران

واردات کالا از چین به ایران مراحل مختلفی دارد که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت. بهتر است برای اینکه واردات کالا را به‌درستی و در کمترین زمان انجام دهید، این مراحل را به‌خوبی به‌خاطر سپرده و در انجام آنها متعهد باشید.

  • شناسایی و تحقیقات از بازارهای داخلی:

برای اینکه در این امر موفق باشید و تجارت پر سودی را تجربه کنید، بهتر است محصول و کالایی را برای واردات انتخاب کنید که با نیازهای بازار و میزان تقاضای جامعه منطبق باشد. به عبارت دیگر باید نیاز جامعه را بشناسید تا بتوانید همان کالا را وارد کشور کرده و تجارت کنید.

  • یافتن تولید کننده و یا شرکت معتبر در چین:

بعد از آنکه نیاز بازار و جامعه خود را پیدا کردید، حال نوبت آن است که تولید کننده مناسب را نیز پیدا کنید. در چین کارخانجات مختلفی وجود دارند که کیفیت تولید هر کدام با بقیه متفاوت است. بسته به اینکه شما چه کالایی را با چه سطحی از کیفیت می‌خواهید، باید به تحقیقات زیادی در این زمینه بپردازید.

چنانچه در این زمینه تازه‌کار و بی‌تجربه هستید، توصیه می‌کنیم از افراد ماهر و کاربلد راهنمایی بگیرید. بهترین روش برای پیدا کردن تولید کننده‌های با کیفیت و مناسب، بازارهای عمده فروشی چین، نمایشگاه‌های سالانه و یا شهرک‌های صنعتی این کشور است.

  • تنظیم قرارداد و یا ارسال پروفرما:

بعد از آنکه تولید کننده مورد نظر خود را یافتید، طبیعتاً باید با آنها وارد معامله شوید. در این مرحله باید قراردادی را با شرکت مورد نظر خود امضا کرده و فاکتور محصولاتی که سفارش می‌دهید را دریافت کنید.

در این زمان باید مبلغی را به‌عنوان پیش پرداخت به شرکت مورد نظر خود بپردازید. این مبلغ می‌تواند توافقی باشد و به‌صورت دلار و یا یوان به شرکت سازنده پرداخت شود.

دقت داشته باشید پیش‌فاکتور برای هر دو طرف بسیار مهم است و باید مواردی مانند مشخصات کامل خریدار و فروشنده، مشخصات کامل کالای مورد نظر که شامل تعداد ابعاد وزن و غیره می‌شود، هزینه بسته بندی و ارسال، مبدأ و مقصد نهایی، روش انتقال و حمل کالا، نحوه دقیق پرداخت هزینه‌ها، مبلغ دقیق پرفورما و کشور سازنده کالا به طور کامل و دقیق قید شود و به امضا و تأیید هر دو طرف قرارداد برسد.

  • بررسی محصول قبل از بارگیری:

در این مرحله با توجه به آنچه در پیش‌فاکتور نوشته شده و قراردادی که مابین دو طرف بسته شده است، باید قبل از بارگیری همه این موارد چک و دوباره بررسی شوند تا از صحت آنها اطمینان پیدا کرد. در این مرحله بعد از اتمام بارگیری تمامی اسناد از فروشنده به خریدار تحویل داده می‌شود.

  • ارسال حواله ارزی:

حالا نوبت آن است که حساب خود را با شرکت تولید کننده طبق قرارداد تسویه کنید. برای این کار می‌توانید حواله ارزی را توسط صرافی‌ها به دست فروشنده یا تولید کننده کالا برسانید.

  • ارسال کالا از چین:

طبق آنچه مورد توافق دو طرف بوده مسئولیت ارسال کالای مورد نظر می‌تواند با خریدار یا فروشنده باشد. در این مرحله بارنامه یا راهنامه به‌طرف مقابل فرستاده می‌شود. از این زمان به بعد کالا آماده ارسال به مقصد نهایی است.

مطالب مرتبط با این موضوع: خرید و ارسال کالا از چین به ایران با کمترین هزینه و کاملاً قانونی

  • دریافت مجوزها برای واردات کالا از چین:

همان طور که گفته شد دارا بودن مجوزهای مختلف، موردی بسیار مهم برای واردات کالا از چین محسوب می‌شود. هر کدام از مجوزها را باید از سازمان و اداره مرتبط تهیه کنید. مانند مجوز سازمان غذا و دارو برای واردات مواد غذایی، مجوز بهداشت برای کالاهای بهداشتی و دارو و غیره.

  • ترخیص کالاهای وارداتی از گمرک:

بعد از آنکه همه این مراحل را انجام دادید، سفارش خود را ثبت کردید و اسناد اصلی را از فروشنده در چین تحویل گرفتید، حالا نوبت آن است که اقدام به ترخیص کالای خود از گمرک کنید. البته در این مرحله هزینه‌هایی مانند حقوق و عوارض گمرک وجود دارد که باید پرداخت شوند.

قوانین واردات کالا از چین به ایران

چین به دلیل اینکه تولیدات گسترده‌ای در زمینه‌های مختلف دارد و با کشورهای مختلفی در ارتباط است، باید قوانین و مقررات ثابتی برای خروج این کالاها از کشور داشته باشد. تمامی کشورهایی که با چین در ارتباط اقتصادی و تجاری هستند، باید این قوانین را شناخته و در انجام آنها متعهد باشند.

یکی از قوانین مهم این کشور قانون کپی رایت است که به طور بسیار جدی به آن توجه می‌شود. قانون دیگر این است که فقط کالاهای اصل و اورجینال قابلیت خروج از این کشور را دارند. این کالاها باید حتماً از نمایندگی‌های معتبر و شرکت‌های سازنده آن خریداری شوند. اظهارنامه‌های خروجی که در گمرک ارائه می‌شوند، باید با مشخصات و تعداد کالای موجود مطابقت کامل داشته باشند. هر گونه مغایرت هر چند کوچک می‌تواند باعث توقف کالا در گمرک شود.

قانون جالب دیگر در خروج کالاها از چین این است که کالاهایی که دارای باتری هستند، حتماً باید از راه دریایی حمل شوند. برای اینکه واردات کالا از چین به‌درستی و در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شود، باید مجوزهای لازم مانند مجوز استاندارد، بهداشت، مجوز سازمان غذا و دارو و بسیاری دیگر از مجوزهای ضروری گرفته شود تا مانعی بر سر راه واردات کالا وجود نداشته باشد.

چالشهای واردات کالا از چین به ایران

با خواندن این مطلب باید متوجه شده باشید که کار واردات کالا از چین به ایران کار راحت و ساده‌ای نیست و نیاز به سرمایه و تجربه بالایی دارد. چنانچه بخواهید از طریق تجارت با چین و انجام معاملات اقتصادی با این کشور کسب و کار خود را راه اندازی کنید و در قبال هزینه‌هایی که می‌پردازید سود کنید، باید در این زمینه آموزش ببینید. بی‌گدار به آب زدن و انجام این کارها بدون آموزش و مشورت با افراد آگاه می‌تواند ضررهای جبران‌ناپذیر مالی و روانی بر شما وارد کند.

بهتر است در ابتدای کار با افرادی که سال‌ها در این زمینه تجربه دارند و فعالیت کرده‌اند، مشورت کنید. می‌توانید از سفارت ایران در پکن، سفارت چین در تهران، سرکنسولگری ایران در شانگهای، رایزن بازرگانی ایران در پکن، شرکت‌های مشاوره واردات و صادرات، سرکنسولگری ایران در گوانجو و غیره راهنمایی بگیرید.

در این مراکز افرادی هستند که به شما در انجام معاملات اقتصادی کمک زیادی کنند. همچنین شرکت‌های معتبر زیادی در این زمینه فعالیت می‌کنند. شرکت‌هایی مانند شرکت بازرگانی جولایی با دارا بودن افراد ماهر، با سابقه و با تجربه در این زمینه آماده ارائه مشاوره‌های مختلف در زمینه واردات کالا از چین به ایران به افراد علاقه‌مند در این مسیر است.

مطالب مرتبط: راهنمای کامل ترخیص کالا از گمرک: قوانین، شرایط و نکاتی که باید بدانید

واردات کالا از چین به ایران بدون گمرک

اصلی‌ترین هزینه واردات کالا از چین به ایران، هزینه گمرک محسوب می‌شود و گاهی این هزینه آن‌قدر بالا می‌رود که برخی از واردکنندگان از انجام فعالیت اقتصادی پشیمان می‌شوند. اما امروزه راه‌ها و روش‌هایی برای ورود کالا از چین به ایران بدون گمرک وجود دارد. یکی از این راه‌ها، داشتن کارت بازرگانی است.

داشتن این کارت یعنی شما مجوز واردات و صادرات کالا را به کشورهای دیگر دارید. به‌علاوه با داشتن این کارت از یارانه صادرات نیز برخوردار می‌شوید.

برای این کار شما می‌توانید با شرکت‌های بازرگانی مانند شرکت بازرگانی جولایی ارتباط گرفته و از آنها به‌عنوان واسطه استفاده کنید. این شرکت‌ها علاوه بر اینکه می‌توانند کالاهای پر سود را برای واردات به شما معرفی کنند، با داشتن کارت بازرگانی می‌توانند هزینه‌های گمرک را از بین برده و تجارتی پر سود را برایتان رقم بزنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا