گروه بازرگانی جولایی

منشأ ارز چیست؟ آموزش تعیین منشأ ارز و اظهار شناسه رهگیری

به‌طور کلی، مفهوم منشأ ارز، در واردات و صادرات بسیار مطرح و مهم است. در زمینه صادرات، مفهوم منشأ ارز، به معنی ارائه دادن اطلاعات مربوط به ارز اصلی تراکنش‌ها و دریافت‌های مالی از خارج کشور می‌باشد.

منشا ارز

این مفهوم در واردات نیز، به معنی اعلام ارز اصلی تراکنش‌ها و پرداخت‌های آن از سوی واردکننده است. در این مطلب، شما را با مفهوم منشأ ارز، انواع و چگونگی تعیین آن و همچنین شناسه رهگیری کالا و نحوه اظهار آن آشنا خواهیم کرد.



منشأ ارز چیست؟

تمامی وارد کنندگان کالاها و شرکت‌های تجاری، در پروسه خرید و واردات و همچنین ترخیص کالا از گمرک، نیاز به ارز بین‌المللی یعنی دلار خواهند داشت. به این ترتیب، منشأ ارز به معنی کشوری است، که ارز اصلی تراکنش‌های مالی یعنی دلار، در آن کشور ایجاد یا معامله می‌شود. به‌عبارت دیگر، منشا ارز همان کشوری است، که در آن دلار لازم برای واردات کالا به شرکت‌های تجاری داده‌ می‌شود. نکته مهم در زمینه منشأ ارز، تعیین آن می‌باشد، که در تراکنش‌های واردات و صادرات بسیار اهمیت دارد. زیرا بانک مرکزی، باید بر نحوه تأمین ارز واردات کالاها نظارت کامل داشته ‌باشد.

مطالعه بیشتر: بهترین ارزهای بازرگانی برای صادرات و واردات

نحوه تعیین منشا ارز

تعیین منشأ ارز، در مستندات مربوط به تراکنش‌های مالی عنوان می‌شود. به‌طور مثال، در فاکتورهای فروش یا برخی قراردادهای تجاری، منشأ ارز مشخص شده‌است. به همین دلیل، لازم است برای تعیین منشأ ارز و اطمینان از درست بودن آن، با مشاوران مالی و تخصصی در این زمینه مشورت نمایید. به‌طور کلی، از عوامل و فاکتورهای مهم که در تعیین منشأ ارز بسیار مؤثرند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

انواع منشأ ارز

به‌طور کلی، منشأ ارز به موارد مختلفی تقسیم می‌شود؛ که یکی از این موارد، منشأ ارز داخلی و منشأ ارز خارجی می‌باشد. در ادامه، هر کدام از آنها را بررسی خواهیم کرد:

منشأ ارز داخلی

در منشأ ارز داخلی اسکناس وجود نداشته و در واقع این نوع منشأ ارز، به‌صورت حواله‌ای ارزی می‌باشد که قابلیت انتقال از داخل به خارج از کشور را ندارد. این حواله، تنها در بانک‌های داخلی قابل معامله و تجارت است و به‌دلیل این محدودیت معامله، منشا ارز داخلی در مقایسه با منشأ ارز خارجی، قیمت پایین‌تری در زمینه صادرات و واردات دارد. لازم است بدانید این قیمت‌گذاری، بر اساس عرضه و تقاضا و قیمت توافقی انجام ‌می‌شود.

منشأ ارز خارجی

در مواردی که بانک مرکزی، از بازگشت کالای صادراتی فروخته شده به کشور مطمئن شود، به تاجر یا شرکت صادرکننده، اعتبار منشأ ارز خارجی می‌دهد. به این ترتیب وارد کنندگان کالا، باید در زمان ثبت سفارش کالا در سامانه جامع تجارت که به سامانه منشأ ارز نیز شناخته می‌شود، به قسمت نحوه تأمین ارز رفته و محل تأمین ارز کالا را مشخص کنند.

شناسه رهگیری کالا چیست؟

شناسه رهگیری یک شماره خاص و منحصربه‌فرد است، که برای هر کالای ارسالی تعیین می‌شود. مشتریان و پیک‌های پستی، با استفاده از این شماره، می‌توانند وضعیت و موقعیت کالای ارسالی را پیگیری نمایند. این شماره اختصاصی، اغلب توسط شرکت حمل‌و‌نقل یا پست تعیین شده و در فاکتور نیز قید می‌شود.

انواع شناسه رهگیری

شناسه رهگیری کالا دارای انواع مختلفی است، که شامل موارد زیر می‌شود:

نحوه اظهار و دریافت شناسه رهگیری

افراد، می‌توانند با استفاده از دو روش زیر شناسه رهگیری را دریافت نمایند:

مطالعه بیشتر: راهنمای کامل خدمات ارزی بازرگانی تعریف، مزایا و کاربردها

مزایای استفاده از شناسه رهگیری

استفاده از شناسه رهگیری در زمینه صادرات و واردات، از اهمیت زیادی برخوردار است. افراد با استفاده از این کد شناسه، از مزیت‌های فراوان آن بهره‌مند می‌شوند. برخی از این مزایا شامل موارد زیر می‌باشد:

خروج از نسخه موبایل