گروه بازرگانی جولایی

راهنمای جامع مراحل و شرایط دریافت کارت بازرگانی برای واردات کالا

امروزه برای داد و ستد در سطح بین المللی همه افراد و شرکت ها باید کارت بازرگانی داشته باشند و لازم است بدانید این کارت معمولا به واسطه اتاق بازرگانی صادر می شود. شما می توانید با این کارت واردات و صادرات کالا انجام دهید و برند غیر فارسی خود را ثبت کنید. در صورتی که به اطلاعات بیشتری نیاز دارید به شما پیشنهاد می کنیم این مطلب را از دست ندهید.

شما یا شرکتتان می توانید کالا را از گمرک ترخیص و سفارش های جدید خود را ثبت کنید اما برای دریافت این کارت شما باید دوره و کلاس هایی را در اتاق بازرگانی بگذرانید و پس از این که مدارکتان تکمیل شد، کارت شما از طرف اتاق بازرگانی صادر خواهد شد.

فهرست مطالب

کارت بازرگانی چیست؟

کارت بازرگانی یک کارت معتبر و مطمئن است که شما به عنوان یک شخص حقوقی یا حقیقی از اتاق بازرگانی کشور آن را تهیه می کنید و می توانید به واسطه آن به صادرات و واردات انواع کالاهای قانونی بپردازید.

در واقع فقط تاجرانی می توانند به تجارت در کشورهای خارج از ایران بپردازند که کارت بازرگانی خود را از اتاق بازرگانی دریافت کرده باشند. این کارت در واقعی نوعی مجوز رسمی است که افراد و شرکت ها و سازمان ها با داشتن آن می توانند به انواع تجارت های خارجی قانونی مشغول شوند. این کارت هم برای اشخاص حقیقی و هم برای اشخاص حقوقی مانند شرکت ها و سازمان ها صادر می شود.

برای دریافت این کارت باید با مراجعه به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران درخواست دهید. البته باید از سازمان تجارت، معدن و صنعت یا همان سامانه جامع تجارت هم تاییدیه بگیرید تا بتوانید به واسطه آن در کشورهای برون مرزی به تجارت بپردازید.

کارت بازرگانی

این کارت فقط برای افراد حقیقی ایرانی صادر خواهد شد اما افرادی که ایرانی نیستند، نیز می توانند تحت عنوان شخص حقوقی برای دریافت آن اقدام نمایند.

مزایای داشتن کارت بازرگانی

شرایط دریافت کارت بازرگانی

برای دریافت این کارت مانند دریافت تمام مجوزهای دیگر باید شرایط خاصی داشته باشید و مدارک مورد نیاز خود را تکمیل کنید. البته باید بگوییم که بسته به نوع کارت، شرایط گرفتن آن متفاوت خواهد بود؛ چرا که اشخاص حقوقی و حقیقی برای ثبت نام نیاز به مدارک متفاوتی دارند. در ادامه مدارکی که باید هر دو گروه آن را تهیه کنند را به شما می گوییم:

اشخاص حقیقیاشخاص حقوقی
داشتن سن 24 سال به بالاداشتن شرکت ثبت شده و پرونده مالیاتی
مشخص کردن محل کسب و کار، فعالیت و ارائه آنداشتن کد اقتصادی و اظهارنامه مالیاتی
داشتن مدرک تحصیلی مرتبط با حیطه تجارت و یا داشتن حداقل سه سال سابقه فعالیت در حوزه مربوطهبرخورداری از محل زندگی و همچنین محل کار مورد تایید
آشنایی کامل با قوانین گمرک و اداری با شرکت در کلاس های آموزشی در اتاق بازرگانیبرخورداری از سابقه کافی از فعالیت در حوزه های اقتصادی و تجاری
عدم اشتغال در دولت و عدم استخدام رسمیبرخورداری از حساب جاری به میزان 200 میلیون تومان
اثبات این که از نظر مالی امکان فعالیت در زمینه مورد نظر را داریداثبات عدم ورشکستگی
ارائه تعهد نامه کتبی دال بر پیروی از سیاست های تجاری دولت_
برخورداری از صلاحیت اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی و داشتن عدم سوء پیشینه (از زمان صدور گواهی عدم سوء پیشینه باید 6 ماه گذشته باشد.)_

مدارک لازم جهت دریافت کارت بازرگانی

اشخاص حقیقیاشخاص حقوقی
سه قطعه عکس 4*6 تمام رخارائه اسناد مربوط به محل کار (سند مالکیت یا اجاره نامه باید هولوگرام داشته باشند)
ارائه اصل و کپی مدارک تحصیلی معتبرارائه کارت ملی مدیر عامل مجموعه
داشتن اصل کارت پایان خدمت و یا معافیت دائم برای آقایانارائه گواهی عدم سوء پیشینه
اصل گواهی بانک دال بر تایید داشتن حساب جاری و حسن اعتبار بانکی به نام متقاضی (به همراه مهر و امضای رئیس شعبه)ارائه اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی
اصل و کپی سند مالکیت شش دانگ به نام متقاضی به همراه آدرس دفتر کار یا همان آدرس اظهارنامهارائه تقاضانامه ثبت شرکت با مسئولیت محدود
اصل و کپی اجاره نامه محضری معتبر به نام متقاضی برای محل کار و آدرس دفتر کارارائه فرم دال اتاق بازرگانی
اصل و کپی سند مالکیت به نام غیر و اصل و کپی اجاره نامه عادی به نام متقاضی برای محل کار و آدرس دفتر کار با امضای دو شاهد_
ارائه اصل و کپی مدارک تولیدی معتبر از یکی از وزارتخانه های تولیدی_
ارائه کد اقتصادی جدید و ارائه تاییدیه پیش ثبت نام در سایت Tax.gov.ir و ارائه تعهد مبنی بر ارائه کد اقتصادی جدید بعد از صدور_

مطالعه بیشتر: بهترین ارزهای بازرگانی برای صادرات و واردات

نکات مهم در مورد شرایط و مدارک دریافت کارت بازرگانی

کارمندان تمام وقت ادارات و سازمان های دولتی نمی توانند به دریافت کارت بازرگانی بپردازند. برخی از شرایط دیگر برای دریافت کارت بازرگانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مدارک مورد نیاز برای تمدید کارت بازرگانی

همانطور که پیش تر اشاره کردیم کارت بازرگانی تنها یک سال اعتبار دارد و پس از آن برای استفاده مجدد باید این کارت را تمدید کنید. فرقی هم نمی کند که جزء اشخاص حقیقی باشید یا حقوقی. مدارکی که برای تمدید کارت بازرگانی به آن نیاز دارید شامل موارد زیر است:

تمدید کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی

مطالعه بیشتر: راهنمای کامل خدمات ارزی بازرگانی تعریف، مزایا و کاربردها

تمدید کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی

با همان نام کاربری و رمز عبوری که قبلا داشته اید، وارد سامانه دریافت کارت بازرگانی می شوید و مدارکی که نام بردیم را در آن بارگذاری می کنید. بعد از تایید مدارک و همچنین تایید، کارشناس بازرس به محل کار و فعالیت شما فرستاده می شود. بعد از تایید بازرس و درج گزارش بازرسی در سامانه، کارت بازرگانی شما تمدید و قابل استفاده می شود.  

انواع کارت بازرگانی

کارت بازرگانی انواع مختلفی دارد و به عنوان شناسنامه تجاری افراد و سازمان ها شناخته می شود و باعث می شود تجارت برون مرزی دارندگان حقیقی و حقوقی این کارت به رسمیت شناخته شود. این کارت تنها یک سال اعتبار دارد و هر سال باید برای تمدید آن اقدام کنید. در ادامه انواع کارت بازرگانی را به شما معرفی می کنیم:

چه افرادی نیاز به دریافت کارت بازرگانی ندارند؟

برخی از کسب و کارها برای تجارت، واردات و صادرات انواع کالاهای قانونی نیازی به دریافت کارت بازرگانی ندارند که این کسب و کارها شامل شرکت های تعاونی مرزنشین، ملوانان ایرانی در شناورهای در حال تردد بین دریاها و سواحل ایران، پیله وران و همچنین کارگران ایرانی شاغل در کشورهای برون مرزی.

مراحل دریافت کارت بازرگانی

افرادی که قصد دریافت این کارت را دارند باید وارد سامانه هوشمند یکپارچه کارت بازرگانی شوند. این سامانه زیر مجموعه سامانه اتاق بازرگانی است که تمامی مراحل و بارگذاری مدارک در این سایت صورت خواهد گرفت.

نکات مهم در مورد ثبت نام در سامانه دریافت کارت بازرگانی

با توجه به این موضوع که این سایت هوشمند است و تمامی مراحل دریافت کارت بازرگانی به صورت هوشمند انجام می گیرد، در حال حاضر فرایند دریافت این کارت به صورت شبانه روزی انجام می گیرد و شما در هر ساعت از شبانه روز می توانید احراز هویت، احراز صلاحیت عمومی، احراز صلاحیت تخصصی انجام دهید و در اتاق بازرگانی عضو شوید.

احراز هویت برای افراد حقیقی از طریق استعلام از سازمان ثبت احوال و کد فراگیر اتباع انجام می گیرد. اما احراز هویت افراد حقوقی از طریق استعلام از سازمان ثبت انجام می گیرد که در آن اطلاعات شرکت و مطابقات اطلاعات مدیر و شرکت تایید می شوند.

احراز صلاحیت عمومی هم از طریق استعلام وضعیت نظام وظیفه، عدم سوء پیشینه و همچنین عدم اشتغال دولتی از مراجع ذیربط انجام می شود.

احراز صلاحیت تخصصی هم از طریق استعلام محل کسب و کار و فعالیت، حساب بانکی جاری متقاضی، عدم داشتن بدهی، مدرک تحصیلی معتبر، وضعیت تولید و دفاتر قانونی و تجارتی انجام می گیرد. نکته قابل توجه این است که تمام استعلام ها از طریق اینترنت و در مدت زمان یک ساعت انجام خواهد شد و نتیجه هم متقاعبا به فرد متقاضی اعلام می شود.

نحوه باطل کردن کارت بازرگانی

باطل کردن کارت بازرگانی به سه صورت انجام می گیرد که در ادامه هر یک را به طور جداگانه توضیح می دهیم:

1. ابطال کارت در صورت مفقودی یا سرقت

شاید در شرایطی افراد یا شرکت ها بخواهند کارت بازرگانی خود را باطل کنند. این در حالی است که کارت بازرگانی افراد مفقود شده یا به سرقت رفته است. در هر صورت با ارائه مدارک زیر می توانید کارت بازرگانی خود را باطل کنید.

2. ابطال کارت به صورت اختیاری

تمامی اشخاص حقوقی و حقیقی می توانند به هر دلیلی از کارت بازرگانی خود انصراف دهند و آن را به صورت اختیاری باطل کنند. برای این کار مدارکی که نام می بریم را می توانند به اتاق بازرگانان و تعاون، اداره کل مقرارات صادرات و واردات و یا اداره کل بازرگانان استان ها ارجاع و تحویل دهند. سپس درخواست خود را برای ابطال کارت به ثبت برسانند.

3. ابطال کارت به صورت اجباری

وزارت بازرگانی هم می تواند در شرایط خاصی کارت شما را باطل کند. این اتفاق ممکن است زمانی بیفتد که مشخص شود شما یک یا چند شرط لازم برای صلاحیت دریافت کارت بازرگانی را نداشته اید که حالا ممکن است قبل از صدور کارت این شرایط را نداشته اید و یا پس از این که کارت را دریافت کردید، شرایط را تغییر دادید.

در این صورت شرکت بازرگانی اقدام به ابطال کارت تان می کند و آن را به اتاق بازرگانی، صنایع و معادن اطلاع می دهد. البته گاهی لازم است این موضوع به اتاق تعاون هم اطلاع داده شود. همچنین در صورتی که اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تشخیص دهند که کارت بازرگانی یک شخص حقیقی یا یک مجموعه حقوقی باید باطل شود، این موضوع به اطلاع وزارت بازرگانی رسانده می شود.

افرادی هم که به هر صورتی با استفاده از کارت بازرگانی خود اقدام به قاچاق کالا کنند، براساس ماده 30 قانون، علاوه بر این که شامل حال مجازات می شوند، کارت بازرگانی آنها در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن لغو باطل می شود.

چنانچه دارنده کارت فاقد یک الی چند شرط باید باشد، حتی بعد از صدور کارت بازرگانی فاقد شرط، وزارت بازرگانی می تواند به صورت مستقیم و بدون مداخله نسبت به ابطال کارت اقدام نماید.

خروج از نسخه موبایل